Förmögenhet Och Baserade Böcker.

*LÄSTID 3 MINUTER* 

När läste du senast en bok som gav ditt liv en positiv förändring? Hur många sådana böcker läser du per år egentligen? Detta är en extremt baserad kunskap att ta emot och odla i sitt sinne. Då det är direkt korrelerat med din framtida potentiella förmögenhet och då menar jag inte bara pengar, utav även vänskap, närhet, kärlek, välmående, och intressen. Fast först en bloggvits.


*Bloggvitsen*

– Där kommer en specialpolis!
– Ja, du, Säpofaen.


Låt oss ta en titt på matten och jag kommer utgå ifrån matten som jag gjorde på mig själv så kan du vid sidan om göra den på dig. För ca 5 år sedan kom insikten att jag hade enbart läste 2 böcker på 4 år. Säg att jag lever tills jag är 82 år, med samma avslutade böcker mönster (0,5Böcker/året) så hade jag läst 29 böcker vid min död. 29st böcker... Det är en absurt liten och deprimerande summa, hur obildad får man vara egentligen? Om du är som mig och faktiskt vill åstadkomma något (företag eller projekt) så blir det extra pinsamt när personer som är förmögna snuddar på en minimum 5000st böcker under deras livstid. Hur fan ska man konkurrera med någon som har nästan 200x så mycket kunskap än en själv?

Där och då bestämde jag mig för en förändring. Jag räknade att jag kan åtminstone aktivt försöka börja med 6-12/böcker om året = 354-708 innan jag dör. Det känns ändå som väldigt få böcker, så nu blir frågan vilka böcker ska man då läsa. Helt plötsligt fick böcker ett helt nytt värde för mig, när du väljer en bok är det viktigt att välja en bra. Varje bok du läser tickar bort från de antalen du kommer hinna läsa innan du dör, så därför ska de helst vara en bok som erbjuder något mer än bara "tivoli" så att säga. Det finn självfallet fiktiva böcker som kan förmedla undermedveten budskap av enorm värde och kunskapsböcker som är rent av skräp, så säkrast är nog att hålla sig till 50/50. Så vart hittar man bra böcker, leta efter smulorna som personer du ser upp till lämnar efter sig och börja där.

T.ex.

Warren Buffett

Steve Jobs

Bill Gates

För att ge en extra morot här så vill jag punktera att Warren Buffett är känd för att läsa 600-1000 sidor om dagen... Dagen. Han har läst över 100,000 böcker! Inte konstigt att han är topp rikaste mannen i världen (Bortsett från olja-sultaner i öst.)

Jag rekommenderar starkt därför att hoppa över till en bokhandel och beställ 6st böcker där minst 3st är inom ett ämne som skulle kunna bidra till ditt nuvarande arbete och 3st böcker som handlar om någon kunskap du inte redan besitter. Ifall du läser bara 5 sidor om dagen, så har du läste ut alla innan året är slut.

Kommentera gärna: